Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ programjaiból

 

8.Szüreti Mulatság

 

Látványos felvonulás, igazi népzene, préselés és hordókészítés. Hamisítatlan szüreti mulatságot rendeztek Ménfőcsanakon, szombaton. Az esemény nem számít újdonságnak a városrészben, hiszen ez volt a nyolcadik alkalom, hogy szüret idején összegyűlt Csanak apraja és nagyja. A színes program kavalkád mellett rengeteg finomsággal találkozhattak a Bezerédj-kastély udvarára látogatók, hiszen bográcsban főtt ételekkel, bor-, és gyümölcslékóstolóval készültek a szervezők... Forrás: Győr+

Válogatás a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ 2014-es év programjaiból

Petőfi csempeképe a Győzelem utcai iskola falán

Petőfi csempeképe a Győzelem utcai iskola falán

A ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola hűen ápolja névadója emlékét. Ennek jegyében a Petőfi hét kezdetén, hétfőn került sor Petőfi Sándort ábrázoló csempekép átadására, melyet dr. Somogyi Tivadar, Győr város alpolgármestere támogatott és adott át.


A Petőfi Hét további fotói:Csodás iskolai betlehem

http://youtu.be/QOi097zrSjE

Közzététel: 2014. dec. 4.

Csodás betlehemet avattak csütörtökön a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskolában. A fejlesztés ötlete az intézmény igazgatójától származott, a megvalósítást pedig Pusztai Csaba képzőművész, tanárra bízták, aki hónapokon át dolgozott a mű elkészítésén. A ménfőcsanaki betlehem ünnepélyes avatásán Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő azt mondta, fontos, hogy az adventi időszakban az emberek lelkében is kigyúljon a fény, ezt pedig jól szolgálja a most átadott mű.

SmartNews.Com