A 2017-es Győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapja

 

 

Elindult a 2017-es Győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapja

www.gyor2017.hu

 Akik szeretnék figyelemmel kísérni a győri és a többi magyar versenyző olimpiai szereplését, kattintsanak a www.gyor2017.hu internetes oldalra. A napokban elindult ugyanis a 2017-es győri rendezvény honlapja, ahol a friss utrechti eredmények mellett minden fontos információt megtalálnak az érdeklődő szurkolók a győri előkészületekről, a pályázatról.

 Emellett elektronikusan már tehetnek javaslatot a győri EYOF kabalaállatának, a kakasnak az elnevezésére, valamint kvízjáték keretében ismerkedhetnek az EYOF versenyével, a rendező város, Győr értékeivel.

 

 

Petőfi csempeképe a Győzelem utcai iskola falán

Petőfi csempeképe a Győzelem utcai iskola falán

A ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola hűen ápolja névadója emlékét. Ennek jegyében a Petőfi hét kezdetén, hétfőn került sor Petőfi Sándort ábrázoló csempekép átadására, melyet dr. Somogyi Tivadar, Győr város alpolgármestere támogatott és adott át.


A Petőfi Hét további fotói:Bezerédj-kápolna


 

Az elődjét, aminek az alapjaira épült még templomnak nevezték. Az első híradás 1311-ből való, amikor Baráti Márton mester és fiai szőlőültetésre adtak engedélyt, kikötésük volt, hogy termőre fordulásuk után a tizedet a ménfői Szent Szűz tiszteletére épült egyháznak adják. Az 1748-as egyházlátogatási jegyzőkönyv említi, hogy a templom 70 éve épült. Így az építési ideje 1678. Ezt az időpontot támasztják alá legutolsó ujjáépítéskor előkerült téglák évszámai is. 1790-es években megnagyobbították. 1809-ben Napóleon katonái lovaikat kötötték be. A XIX. század második felében a Bezerédj család átveszi a kegyúri jogokat. A templom alá kriptát építtetett és ez lett a család temetkezési helye.A falakon elhelyezett táblákon olvashatók az itt nyugvó családtagok nevei - köztük Bezerédj Ignácé a család címerével. A ménfői templom (1948) megépítése után osztozott a kastély sorsában, szinte romos állapotba került.1990-ben a Győri Városszépítő Egyesület kezdeményezésére helyi összefogással ismét újjáépítették. Jelenleg közművelődési célokat szolgál: hangversenyeket, kiállításokat, polgári házasságkötéseket tartanak benne.

SmartNews.com