Új játszótérrel bővült Ménfőcsanak

 

 

 

 

Gyermekek és szüleik is nagyon várták már Győr – Ménfőcsanakon a városrész legújabb játszóterét. A 30 millió forintból megépült sokoldalú létesítményt bár a környékbeliek már hetek óta használhatják, csütörtökön mutatták be a sajtónak. A Szellő utcai fejlesztésre óriási igény volt, hiszen a körzetben egyre több a kisgyermekes család. A játszótér rendhagyó átadásán Borkai Zsolt polgármester azt mondta, az önkormányzat mindent megtesz a lakókörnyezetek kiegyensúlyozott fejlesztése érdekében, ennek kiváló példája a Szellő utcai játszótér is.

Gumírozott futópálya építés a Bezerédj-kastély parkban

Bővültek a sportolási lehetőségek Ménfőcsanakon

A nemrég elkészült futópályát hivatalosan is átadtuk a ménfőcsanaki lakosoknak. A fejlesztést igazolja, hogy a kellemes környezetben elkészült pályát naponta nagy számban veszik igénybe az itt élők.

Próbálja ki Ön is és máris sokat tesz az egészségéért!

Takács Tímea és Szabó Jenő önkormányzati képviselők

 Fotó:Stoller László (nagyobb képért katt a kicsire)

Útfelújítások 2012.

Vízelvezetési probléma megoldások

A négy településrészt érintő beruházás első elemeként a projekt kapcsán megvalósult a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyás rekonstrukciójával párhuzamosan több belterületi vízelvezetési probléma megoldásán dolgoztak a szakemberek.  Önkormányzati képviselőink, Takács Tímea és Szabó Jenő munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezek megvalósuljanak.

Pár, most elkészült munkáról röviden :

A Csanakhegyi út páros oldalán, a Győzelem úttól számítva mintegy 300 méter hosszon került sor az útszegély cseréjére 2013 áprilisában. A beavatkozásra szintén a jobb vízelvezetés érdekében volt szükség.

A Koroncói úton szintén javítási munkák folytak.

 

A Győri út és a Győzelem út kereszteződésében szintén.

A Győzelem út és az új körforgalom közötti maradék nyitott árok szakasz befedése és csatornázási munkálatai is  befejeződtek!   

          

 

 

 

 

Megújult a Hegyalja utca

Az új útburkolat Európai Uniós forrásból épült, a győri önkormányzat pedig a járdák felújításával kapcsolódott a programhoz…

Az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program útfelújítási projektjeinek keretében újult meg a Győrújbarát-Győr-Ménfőcsanak összekötő 8311-es számú út mintegy három kilométeres szakasza. Az Uniós forrás 297 millió forint volt, az önkormányzat a kapcsolódó munkákra mintegy 30 millió forintot biztosított.

Az út átadásán Kara Ákos országgyűlési képviselő elmondta, a felújítás szándéka két irányból, Győr és Győrújbarát felől is megfogalmazódott, a kormánydöntés pedig a forrást is hozzárendelte, így megvalósulhatott a korábbinál sokkal biztonságosabb burkolat kialakítása.

Simon Róbert Balázs alpolgármester hozzátette, a beruházás Győr, Győrújbarát, a kormányzat és az unió együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg. Mint mondta, a felújítás Győr-Ménfőcsanak városrész területén érintett olyan részeket is, amelyekhez önkormányzati beavatkozásokra, forrásokra volt szükség. A 600 méter hosszon történt járdafelújítás, és az új útburkolat szintjéhez igazodó járdamagasságok kialakítása a város Útkezelő Szervezetéhez kapcsolódtak.

Takács Tímea a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a helyiek évtizedek óta várták a felújítást, ami most megtörténhetett. Köszönetet mondott a lakóknak a türelemért és a segítőkészségért, amit a felújítás során tanúsítottak, valamint Borkai Zsolt polgármesternek és az önkormányzatnak a város szerepvállalásáért és Kara Ákosnak a felújítás intenzív képviseletéért. A képviselő kifejtette, várhatóan ez év őszén valósulhat meg Győr Város Útkezelő Szervezetének irányításával egy új jelzőlámpás forgalomirányítás a Győri út – Hegyalja út csomópontban. A még tervezés alatt álló csomóponti korszerűsítés Hegyalja úti ágának kialakítása már a mostani felújítás alatt úgy valósult meg, hogy igazodjon az új jelzőlámpa csomóponti elrendezéséhez. Kiemelte, a felújítással nem csak az út, de a templom előtti teresedés is biztonságosabbá vált, és jövőre a parkolási gondokat is enyhítik a Csanaki út irányában.

Juhászné Árpási Irma Győrújbarát polgármestere köszönetet mondott azért az összefogásért, amelynek révén megvalósulhatott a fejlesztés, hiszen az utat sok győrújbaráti lakos is használja, akiknek ezzel könnyebbé vált a közlekedés. Mázsi Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, az idén az Új Széchenyi Terv keretében országosan 600 kilométer utat újítanak fel 87 milliárd forint értékben. Sümegi Péter a Közút Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója hozzátette, a nyugat-dunántúli régióban év végéig összesen 7,16 milliárd forint megítélt forrást használnak fel.

 

Szöveg: gyor.hu

fotó, video: Stoller László

Ünnepélyes átadás és nyílt nap a Szertári u. 4. sz. alatt

Új háziorvosi rendelő

 Komfortosabb körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi ellátást Ménfőcsanak ménfői részének lakói. Borkai Zsolt polgármester a városrész önkormányzati képviselője, Szabó Jenő, valamint Sági Géza, a kivitelezést végző Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója társaságában adta át azt a felnőtt háziorvosi rendelőt, amely az eddiginél is közelebb hozza az ellátást a környéken élők számára.

Szabó Jenő önkormányzati képviselő elmondta: a csanaki részen lévő, Hegyalja utcai felnőtt rendelő megközelítése a nagy távolság miatt sok idős embernek okozott gondot, akik kérték, hogy biztosítsanak számukra lehetőséget arra, hogy egy közelebbi helyiségben vehessék igénybe az ellátást. A kérést tolmácsolta a város vezetése felé, s ezzel elindult az a folyamat, melynek eredményeképpen a polgármester csütörtökön átadta a Szertári utca 4. szám alatt található új rendelőt.

Borkai Zsolt elmondta: az önkormányzat mindig kiemelten kezelte az idősek szociális és egészségügyi ellátásának kérdését, s már az „egy orvos egy rendelő” program elindításával igyekezett európai körülményeket biztosítani mind az orvosok mind a betegek számára. Az új létesítményben a két helyiségből álló rendelő és a betegváró is azt a célt szolgálja, hogy a ménfői részen lakó rászorulók egyszerűbb, gyorsabb, színvonalasabb egészségügyi ellátást kapjanak.

A felnőtt háziorvosi rendelő mellett a részönkormányzat hivatalának és két bérlakásnak is otthont adó épület kivitelezését, a beruházás finanszírozását a Győr-Szol Zrt. végezte. Sági Géza, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta: az új létesítmény korszerűen felszerelt, a kivitelezés során alkalmazott minőségi anyagoknak és munkának köszönhetően kiváló feltételeket biztosít a különböző tevékenységek ellátásához.
A rendelő bútorait az EESZI műszaki ellátó szervezete készítette, a felszereléshez tartozó eszközök, berendezések, orvosi műszerek, higiénés kiegészítők beszerzéséhez, az informatikai háttér megteremtéséhez az önkormányzat biztosított forrást.


A Szertári utcai felnőtt háziorvosi rendelő június 4-től várja a betegeket. Dr. Kamil Atif George keddenként 11 órától 15 óráig, dr. Alföldi Ferenc pedig szerdánként 8 órától 11 óráig fogadja a pácienseket. A rendelő telefonszáma: 96/822-826. A hét többi napján változatlan rendelési időben a lakosok a Hegyalja utcai rendelőben fordulhatnak háziorvosukhoz.

Forrás: www.gyor.hu

Fotó: Stoller László

Rendbe tették a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyást

Rendbe tették a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyást

Az elmúlt évek területfejlesztései és beépítési viszonyai indokolttá tették, hogy a városrészek csapadékvíz-elvezetése kiemelt prioritásként szerepeljen a város fejlesztési programjában.

A győri önkormányzat még 2011-ben pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése pályázati felhívásra NYDOP-4.1.1/B-11-2011-0023 azonosítószámon, a „Belterületi vízrendezés fejlesztések Győr Megyei Jogú Város négy városrészében” címmel. A pályázat elbírálása 2012 áprilisában megtörtént, az irányító hatóság támogatásra érdemesnek ítélte a pályázatot, így a fejlesztés 90 százalékos, 280.314.089 forint európai uniós támogatás és 10 százalék, 31.146.109 forint önkormányzati önerő mellett valósulhat meg. Mindezek mellett a győri önkormányzat további önerő biztosításával a kapcsolódó útépítésekre a 2012-ben és 2013-ban összesen 213.735.839 forintot fordít.

A négy településrészt érintő beruházás első elemeként a projekt kapcsán megvalósult a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyás rekonstrukciója. A mintegy 3,5 km hosszú csatorna rekonstrukciós munkái során, megvalósult a mederben található, a lefolyási viszonyokat jelentősen rontó vízi növényzet eltávolítása, iszapkotrás, az elfajult mederszakaszok helyreállítása, valamint a meglévő műtárgyak felújítása és újak építése. A beavatkozás következtében javult a meder vízelvezető képessége, csökkent a meder gyors újranövényesedésének esélye, a kitermelt iszap helyére szabad tározó kapacitás került. A munkát a Kultúrmérnök Építőipari és Kereskedelmi Kft. végezte bruttó 50,3 millió forintos áron, melyből az Európai Uniós támogatás összege 42,7 millió forint, a fennmaradó részt az Önkormányzat önerőből finanszírozta.

Szabó Jenő, a terület önkormányzati képviselője az elvégzett munkálatokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, a vízfolyás rendbetételére nagy szükség volt, hiszen a korábbi nagy esőzések idején a csapadékvíz komoly gondokat okozott a területen. Az idei tavasz már bebizonyította, hogy a munka eredményes volt, hiszen a korábbi kritikus pontokon idén már nem jelentkezett a probléma. A fejlesztés ezért nagymértékben hozzájárul a városrész élhetőségének további javításához.

Kara Ákos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a csapadékvíz elvezetés kérdése sok területen, így nem csak Győrben, de a Győr környéki településeken is fontos, ezért arra törekednek, hogy minél több hasonló jellegű beruházás valósulhasson meg.

Forrás: www.gyorplusz.hu

Fotók: O. Jakócs Péter

Lakossági tájékoztatás

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete tájékoztatása alapján a Csanakhegyi út páros oldalán, a Győzelem úttól számítva mintegy 300 méter hosszon sor kerül az útszegély cseréjére. A beavatkozásra a jobb vízelvezetés érdekében van szükség. A munkálatok 2013. április végéig tartanak, így az elkövetkezendő hetekben kérjük a lakosság türelmét és megértését.

        

Nagyobb fotóért katt a kis képre.

 

 

Megújuló utca Ménfőcsanakon

Megújuló utca Ménfőcsanakon

Az Öreg utcából nyíló Panoráma utca egy kiépítetlen felületű, murvázott út volt a felújítás előtt, amely sok gondot okozott az itt lakóknak. Az Öreg utca már 2009-ben teljes egészében új burkolatot kapott, és most elkészülhetett a belőle nyíló zsákutca aszfaltburkolása is. Az építés során nagy hangsúlyt kapott a vízelvezetés rendszerének kiépítése is. Az Arvia Építő Kft. kivitelezésében elkészült munka mintegy 15 millió forintba került.

Borkai Zsolt polgármester a beruházások átadásakor úgy fogalmazott, olyan utca újulhatott meg a közelmúltban, amely felújítása már régi lakossági igény volt. Hozzátette, az önkormányzat és a város Útkezelő Szervezete kiemelt figyelmet fordít a lakóutcák rendben tartására, hiszen azok minősége nagyban befolyásolja az ott élők mindennapjait. A polgármester hangsúlyozta, Szabó Jenő önkormányzati képviselő több éves munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezek az utcák megújuljanak.

A képviselő hozzátette, az utca felújításával a lakóknak tett két ígérete vált valóra. Hozzátette, nagy szükség volt ezen útfelület rendbetételére, hiszen az állapota rendszeres bosszúságot okozott a tulajdonosoknak. Külön öröm, hogy sikerült megoldani a vízelvezetési problémákat is. A vízelvezető rendszer az elmúlt napok esőzései során jól vizsgázott.

Forrás: www.gyor.hu

Szöveg: Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

 

A Prima díjak átadása Győrben

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete.

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is: Bedő Szilárd egyéni vállalkozó...,

Bővebben...:

HírekÁtadták a megyei Prima-díjakat Győrben

A Prima díjak átadása Győrben

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete.

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is: Bedő Szilárd egyéni vállalkozó...,

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina
Oláh Attila sebészprofesszor, a győri kórház orvosigazgatója, Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó, testnevelésedző és Szekeres Tamás professzor, a Széchenyi István Egyetem rektora lettek idén a megyei prímái.

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete. A díjátadó ünnepségen Sragler László, a szervezet elnöke három évvel ezelőtti köszöntőbeszédére emlékezett vissza, mint mondta: nem sok minden változott azóta.
"Jelenleg sem dübörög a gazdaság és jelenleg is nagy akaraterő kell ahhoz, hogy vállalkozók maradjunk" - ezzel hangsúlyozta, hogy milyen nagy dolog, hogy a vállalkozók a válság ellenére is áldoznak a nonprofit szféra, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselőinek elismerésére.

Az eseményen külön köszöntötte a résztvevőket Borkai Zsolt polgármester, Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott és Demján Sándor, a VOSZ elnöke, a Prima Primissima Díj alapítója is.

A megyei Prima-díjat a magyar tudomány kategóriában dr. Oláh Attila sebészprofesszor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója vehette át a Kincsem szobrot. Beszédében munkáját a mozdonyvezetőjéhez és az órásmesteréhez hasonlította, mint mondta: "ők is ugyanolyan felelősségteljes munkát végeznek, mint a sebészek".

A díjért köszönetet mondott kollégáinak is: "A sebészet minden eredménye, sikere mögött sok ember precíz, magas színvonalú munkája áll. A sebészet igazi csapatmunka." Munkája egyik legnagyobb elismeréseként azt említette, amikor egy híres külföldi sebész azt mondta neki: "Győrt feltettétek a világ sebészetének térképére".

A sport területén Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó munkásságát ismerték el Prima-díjjal.

Keglovich László úgy véli: "Nem elég a tehetség, átlagon felüli akaraterő kell ahhoz, hogy valaki nagy sportoló legyen". Életére visszatekintve úgy érzi, hogy egész élete a sportról szólt, s ennek a munkának az elismerése ez a díj.

Az oktatás és köznevelés kategóriában dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora lett a díjazott. 2004 óta áll a győri egyetem élén, s azóta nagy hangsúlyt fektet a gazdaság szereplőivel való kapcsolatépítésre és a pályázati lehetőségek kihasználására. Munkájának köszönhetően vált mára a Széchenyi egyetem modern, 21. századi oktatási intézménnyé - hangzott el a róla szóló kisfilmben. A díj átvétele után ő is köszönetet mondott kollégáinak, mint mondta: "Ahhoz, hogy egy egyetemi álom valóra váljon, nagyon sok támogató szükséges".

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is. A Pannon Front Kft., a TAYLOR 2001 Kft., a CNC Rapid Kft., a Kardirex Kft., Bedő Szilárd egyéni vállalkozó, a KÉTÜSZ Győr Kft., az Edutax Kft., a CSŐ-LAVINA Kft., a Hatos és Társa Nyelviskola Bt. és a Patent Holding Kft. munkáját ismerték el. Az Erste Bank különdíját a bősárkányi Ponyva-manufaktúra Kft. vehette át.

Forrás :www.kisalfold.hu

SmartNews.Com