Gyerünk Kangoo-zni!

Győr-Ménfőcsanakon az órák a következő napokon és időpontokban vannak:

minden kedd 19,00 óra Bezerédj Kastély

minden csütörtök 9,00 óra Natural Panzió

minden szombat 17,00 óra Natural Panzió

KANGOO JUMPS EDZÉSRŐL RÖVIDEN:

Ennek az edzésnek a különlegessége abban rejlik, hogy elengedhetetlen kelléke a speciálisan kialakított Kangoo cipő. Maga a sport még nagyon fiatal, mivel 1994-ben szabadalmaztatta, egy svájci cég, akinek tulajdonosa Denis Naville, aki, azóta is a cipők gyártásáért és értékesítéséért felelős. A lábbeli megalkotásának fő célja az volt, hogy kímélje az izületeket. Ellipszis rugói és feszítőszalagjai révén képes akár 80%-al is csökkenteni a talajra érkezéskor, a becsapódás erejét. Így az izületi és gerincsérülések lehetőségét, 40-80%-al csökkenti. 1995-től svájci illetve ausztrál egyetemeken végeztek kutatásokat, többek között a N.A.S.A. tudósai, hogy kimutassák ennek a fantasztikus szabadalomnak a jótékony hatásait. Bizonyított tény, hogy 40%-al több kalóriát lehet elégetni vele, mint más aerobik sportággal. Hatékonyan növeli az állóképességet, és megszünteti a gerincfájdalmakat.

Ha teljesen kezdőként próbáljuk ki, kicsit megijedhetünk a cipőben való egyensúlyozástól. Viszont hamar rá lehet érezni a koordináció megtartására, és ezután már csak a mozdulatokat kell elsajátítanunk.

Ez a mozgásforma a teljes testünket átmozgatja, de leginkább a combok hajlító illetve a fenék izmainak formálására alkalmazható, mivel ezeket a testrészeket vesszük leginkább igénybe az edzés folyamán. Az órákat úgy alakították ki, hogy ne csak alul, hanem felül is szépen formálja a testet, ezért számos karmozdulatot csempésztek a gyakorlatokba.

Tímea a kezdőknek heti 2 órát ajánl. Akik már nem tudnak Kangoo nélkül élni, akár heti 3-4 órán is nyugodtan részt vehetnek, mivel egyáltalán nem káros, sőt számos jótékony hatása van. A célcsoport nagyon változó, az egészen kicsiktől, a 70 éves korosztályig mindenki megtalálható az órákon.

 Nem csak az egészségesek vehetnek részt az edzéseken

Akiknek valamilyen sportsérülésük van, azok is élvezhetik az órák dinamikus lendületét, mert rehabilitációként is remekekül megállja a helyét. Az oktatók direkt úgy vannak kiképezve, hogy a sérült résztvevőket is megmozgassák. Ennek hatására gyorsabban fog regenerálódni az izomzatuk és így hamarabb fognak felépülni, a különböző sérülésekből.

 Az oktatók teljesen az alapoktól kezdve építik fel az órákat, az egyre bonyolultabb koreográfiákig. Minden alaplépést megtanítanak és így építkeznek tovább. Könnyen el tudják sajátítani a mozdulatokat a teljesen kezdők és a haladók is, ezáltal maximálisan élvezhető lesz az óra.

 Csajok, ha egy lendületes, minden porcikát megmozgató, jó hangulatú, emellett remek zsírégető edzésformát kerestek, akkor gyerünk Kangoo-zni! Remélem, sikerült kedvet csinálnom nektek, ehhez a fantasztikus edzésformához, és sok örömötök lesz benne.

Érdeklődni, bejelentkezni:  06/20-9780074

Hajdu Mónika

Sportélet Ménfőcsanakon

 

 

LABDARÚGÁS - ESK MÉNFŐCSANAK

   

 

Óvodai sportélet - Ovi Olimpia

   

 

Sulifoci

   
SmartNews.Com