Hitelesítés

A hitelesítő beépülő modulok akkor lépnek működésbe, mikor a felhasználók bejelentkeznek a webhelyre vagy az adminisztrációba. A Joomla! hitelesítés alapértelmezésként működésben van, viszont engedélyezhető a Gmail vagy az LDAP is, illetve eltérő rendszer beépülő modulja is telepíthető. A csomag tartalmaz egy példát, mely új hitelesítő beépülő modul készítéséhez használható fel.

Alapértelmezésként engedélyezett:

Alapértelmezésként letiltott:

 

Szerkesztők

A Joomla!-ban mindenhol, ahol tartalmat hozunk létre, szerkesztőt használunk. A legtöbb helyen a TinyMCE az alapértelmezett választás, a sablonkezelőben viszont a CodeMirrort használjuk. A Nincs szerkesztő egy szövegmezőt ad a HTML-tartalomhoz.

Alapértelmezésként engedélyezett:

Alapértelmezésként letiltott::

  • Nincs

Keresés

A keresés komponens beépülő modulokat használ annak szabályozására, hogy Joomla! webhelyed mely részei legyenek kereshetőek. Eldöntheted, hogy a teljesítmény növelése végett, vagy más okból kifolyólag kikapcsolsz-e néhány területet. Sok külső fejlesztő által készített Joomla!-bővítménynek vannak keresés beépülőik, melyek kibővítik a keresési helyeket.

Alapértelmezésként engedélyezett:

Szerkesztők-xtd

Ezek a beépülő modulok állnak a szerkesztő alján található modulok mögött. Csak akkor futnak, mikor egy szerkesztő beépülő modul fut.

Alapértelmezésként engedélyezett:

  • Szerkesztőgomb: Képe Súgó
  • Szerkesztőgomb: Bővebben Súgó
  • Szerkesztőgomb: Oldaltörés Súgó
  • Szerkesztőgomb: Cikk Súgó

Alapértelmezésként letiltott:

  • Nincs

Rendszer

A rendszer beépülő modulok mindig akkor lépnek működésbe, mikor betöltődik a webhelyed egy oldala. Olyan dolgokat kontrollálnak, mint az URL-címek, vagy amikor a felhasználók bejelölik az "Emlékezzen rám" jelölőnégyzetet a bejelentkezés modulban, vagy ha engedélyezett a gyorsítótárazás. Az 1.6 újdonsága az átirányítás beépülő, mely az átirányítás komponenssel segédkezik az URL-címekben bekövetkezett változások kezelésében

Alapértelmezésként engedélyezett:

Alapértelmezésként letiltott:

További cikkeink...

  1. Felhasználó
  2. Tartalom
SmartNews.Com