Átadták a megyei Prima-díjakat Győrben

A Prima díjak átadása Győrben

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete.

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is: Bedő Szilárd egyéni vállalkozó...,

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina
Oláh Attila sebészprofesszor, a győri kórház orvosigazgatója, Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó, testnevelésedző és Szekeres Tamás professzor, a Széchenyi István Egyetem rektora lettek idén a megyei prímái.

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete. A díjátadó ünnepségen Sragler László, a szervezet elnöke három évvel ezelőtti köszöntőbeszédére emlékezett vissza, mint mondta: nem sok minden változott azóta.
"Jelenleg sem dübörög a gazdaság és jelenleg is nagy akaraterő kell ahhoz, hogy vállalkozók maradjunk" - ezzel hangsúlyozta, hogy milyen nagy dolog, hogy a vállalkozók a válság ellenére is áldoznak a nonprofit szféra, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselőinek elismerésére.

Az eseményen külön köszöntötte a résztvevőket Borkai Zsolt polgármester, Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott és Demján Sándor, a VOSZ elnöke, a Prima Primissima Díj alapítója is.

A megyei Prima-díjat a magyar tudomány kategóriában dr. Oláh Attila sebészprofesszor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója vehette át a Kincsem szobrot. Beszédében munkáját a mozdonyvezetőjéhez és az órásmesteréhez hasonlította, mint mondta: "ők is ugyanolyan felelősségteljes munkát végeznek, mint a sebészek".

A díjért köszönetet mondott kollégáinak is: "A sebészet minden eredménye, sikere mögött sok ember precíz, magas színvonalú munkája áll. A sebészet igazi csapatmunka." Munkája egyik legnagyobb elismeréseként azt említette, amikor egy híres külföldi sebész azt mondta neki: "Győrt feltettétek a világ sebészetének térképére".

A sport területén Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó munkásságát ismerték el Prima-díjjal.

Keglovich László úgy véli: "Nem elég a tehetség, átlagon felüli akaraterő kell ahhoz, hogy valaki nagy sportoló legyen". Életére visszatekintve úgy érzi, hogy egész élete a sportról szólt, s ennek a munkának az elismerése ez a díj.

Az oktatás és köznevelés kategóriában dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora lett a díjazott. 2004 óta áll a győri egyetem élén, s azóta nagy hangsúlyt fektet a gazdaság szereplőivel való kapcsolatépítésre és a pályázati lehetőségek kihasználására. Munkájának köszönhetően vált mára a Széchenyi egyetem modern, 21. századi oktatási intézménnyé - hangzott el a róla szóló kisfilmben. A díj átvétele után ő is köszönetet mondott kollégáinak, mint mondta: "Ahhoz, hogy egy egyetemi álom valóra váljon, nagyon sok támogató szükséges".

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is. A Pannon Front Kft., a TAYLOR 2001 Kft., a CNC Rapid Kft., a Kardirex Kft., Bedő Szilárd egyéni vállalkozó, a KÉTÜSZ Győr Kft., az Edutax Kft., a CSŐ-LAVINA Kft., a Hatos és Társa Nyelviskola Bt. és a Patent Holding Kft. munkáját ismerték el. Az Erste Bank különdíját a bősárkányi Ponyva-manufaktúra Kft. vehette át.

Forrás :www.kisalfold.hu

SmartNews.Com