Megújuló utca Ménfőcsanakon

Megújuló utca Ménfőcsanakon

Az Öreg utcából nyíló Panoráma utca egy kiépítetlen felületű, murvázott út volt a felújítás előtt, amely sok gondot okozott az itt lakóknak. Az Öreg utca már 2009-ben teljes egészében új burkolatot kapott, és most elkészülhetett a belőle nyíló zsákutca aszfaltburkolása is. Az építés során nagy hangsúlyt kapott a vízelvezetés rendszerének kiépítése is. Az Arvia Építő Kft. kivitelezésében elkészült munka mintegy 15 millió forintba került.

Borkai Zsolt polgármester a beruházások átadásakor úgy fogalmazott, olyan utca újulhatott meg a közelmúltban, amely felújítása már régi lakossági igény volt. Hozzátette, az önkormányzat és a város Útkezelő Szervezete kiemelt figyelmet fordít a lakóutcák rendben tartására, hiszen azok minősége nagyban befolyásolja az ott élők mindennapjait. A polgármester hangsúlyozta, Szabó Jenő önkormányzati képviselő több éves munkája elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezek az utcák megújuljanak.

A képviselő hozzátette, az utca felújításával a lakóknak tett két ígérete vált valóra. Hozzátette, nagy szükség volt ezen útfelület rendbetételére, hiszen az állapota rendszeres bosszúságot okozott a tulajdonosoknak. Külön öröm, hogy sikerült megoldani a vízelvezetési problémákat is. A vízelvezető rendszer az elmúlt napok esőzései során jól vizsgázott.

Forrás: www.gyor.hu

Szöveg: Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

 

 

Átadták a megyei Prima-díjakat Győrben

A Prima díjak átadása Győrben

A megyei Prima-díjakat nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete.

A Prima díjak átadása Győrben - 2012. Fotó: H. Baranyai Edina

Hagyományosan oklevéllel jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásokat is: Bedő Szilárd egyéni vállalkozó...,

SmartNews.Com